Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010
Το 2004 μας ανακοίνωσαν την οριστική διάλυσή τους, ενώ η τελευταία συναυλία τους στις 18 Σεπτεμβρίου 2004 στο θέατρο του Λυκαβηττού ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε με τίτλο «Τέλος». Όμως φαίνεται ότι και το «Τέλος» δεν κρατάει για πάντα. Τα μέλη των Πυξ Λαξ
ενώνονται ξανά για πέντε μόνο συναυλίες σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας. Πότε; Το καλοκαίρι του 2011! Όπως ανέφεραν στη  συνέντευξη τύπου, η μουσική αυτή συνάντηση θα έχει χαρακτήρα φόρου τιμής στον αείμνηστο Μάνο Ξυδού.
Πρώτη συναυλία σε ένα χρόνο από τώρα. Στο Ολυμπιακό Στάδιο την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011. Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα , η νέα μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου στο ακορντεόν, τον Αλκη Παπαδόπουλο στο πιάνο, τον Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα και τον Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο.
Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995-2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί  γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.
Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989, όταν ο Πλιάτσικας και ο Στόκας, παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, έδωσαν ηχογραφημένα τραγούδια τους στον Ξυδού, ο οποίος τότε εργαζόταν στη δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ. Το 2004 το συγκρότημα ανακοίνωση τη διάλυσή του.
E-RADIO

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις