Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010
Δυστυχώς όταν σε τέτοιες περιόδους επιβεβαιωνόμαστε, δεν είναι καλό πράγμα.  Καλύτερα να μην είχαμε την είδηση παρά να αντιμετωπίσει ο κόσμος το νέο χάος που έρχεται. Πριν λίγο καιρό γράφαμε στο antinews ότι προετοιμάζονται μειώσεις του μισθολογικού κόστους και ελαστικοποίηση των όρων εργασίας, δήθεν για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Ηρθε λοιπόν η Λ. Κατσέλη να βάλει τη σφραγίδα της στις πιο επώδυνες αλλαγές που έρχονται και οι οποίες είναι συνέχεια του νόμου Λοβέρδου.




Μιλώντας στο συνέδριο The Big HR Debate η υπουργός εργασίας αναφέρθηκε στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αφορά τις συμβάσεις εργασίας, και το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι ο νόμος θα προβλέπει ευέλικτες μορφές εργασίας με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις -και ιδίως στις μικρές- να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της κρίσης, δίχως όμως να επιτραπεί η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Ανοίγει έτσι το δρόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που γράφαμε πριν λίγο καιρό και οι οποίες καταργούν τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις. Η γενιά των 592 ευρώ που έχει κάνει σήριαλ το Mega είναι εδώ.
Παράλληλα, με βάση το νόμο που θα κατατεθεί θα προβλέπονται ακόμη και 10ωρα εργασίας χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες οι υπάλληλοι.

http://www.antinews.gr

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις