Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010
Το όραμά του για το ελληνικό ποδόσφαιρο αναλύει ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρεται στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, την πρότασή του στην ΕΠΟ, αλλά και τον προπονητή του Παναθηναϊκό Ζεσουάλδο Φερέιρα.


«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά… μπάλα! Το ταλέντο είναι το πιο σημαντικό, αλλά πρέπει να «μπει» και σε κάποιους κανόνες. Είναι σαν να λέμε ότι έχω 500 πίνακες ζωγραφικής, αλλά δεν έχω τοίχο για να τους βάλω» επισημαίνει ο Σάντος στην εφημερίδα «Goal».

«Νιώθω υποχρεωμένος στους Έλληνες και για την υποδοχή που μου επιφύλαξαν το 2001, αλλά και για τη συνολική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Πέρασα και περνάω υπέροχα γιατί η χώρα σας είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο μέρος για να ζεις. Απλώς, ανά πάσα στιγμή πρέπει να βρίσκεις την ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και τη δουλειά».

«Όλοι οι άλλοι, που τόσα χρόνια εφαρμόζουν για το ποδόσφαιρό τους ένα συγκεκριμένο πλάνο, είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό που έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι όταν ο Έλληνας βάζει κάτι στο μυαλό του, το πετυχαίνει».«Για να πεις ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής, πρέπει να δώσεις σε όλους τις ίδιες συνθήκες δουλειάς. ΟΚ ο Μουρίνιο είναι καταπληκτικός προπονητής, ο πρώτος που έβαλε το ίματζ στο ποδόσφαιρο».

«Ο Φερέιρα είναι προπονητής δουλειάς, όχι θαυμάτων. Πέτυχε στις ομάδες που του δόθηκε επαρκές χρονικό διάστημα για να δουλέψει. Είναι δάσκαλος προπονητικής, ξέρει να χτίζει ομάδες».

«Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πάντα προσπαθεί να βρει και ένα μικρό «παράθυρο». Θέλει να καταλάβει γιατί κάνει αυτό που κάνει. Αν καταλάβει ότι είναι σωστό για αυτόν, θα το κάνει. Αν του πεις «κάνε αυτό», χωρίς να του εξηγήσεις, δεν θα το κάνει, διότι θα σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι θέμα συνήθειας. Όταν δεις κάτι ολοκαίνουργιο, λες ότι δεν θα πετύχει. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι τόσα χρόνια έκανες κάτι λάθος. Παράλληλα υπάρχει και η έμφυτη τάση να αντισταθείς σε κάτι που είναι καινούργιο. Σίγουρα, δυσκολίες υπήρχαν και στην προσαρμογή ακόμα. Είναι φυσιολογικό αυτό. Το ωράριο είναι μια λέξη δύσκολη για την Ελλάδα. Είναι απλά τα πράγματα όμως. Δουλεύεις, είσαι προνομιούχος σε αυτό που κάνεις συγκριτικά με τον πολύ κόσμο. Μιλάμε για 2-3 ώρες δουλειάς».
http://www.theplayer.gr/

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις