Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
Η Σεούλ ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τους κανόνες εμπλοκής, με στόχο την ταχύτερη αντίδραση σε περίπτωση επίθεσης και θα αυξήσει τις δυνάμεις της στις πέντε νήσους που βρίσκονται στη μεθόριο με το Βορρά. Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο Λι Μιούνγκ – Μπακ, ύστερα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για την «απογοητευτική» αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων στο βομβαρδισμό νησιού από τη Βόρεια Κορέα.


 Το υπουργικό συμβούλιο της Ν. Κορέας απόφασισε την αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού που αφορούν στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών από τη Β. Κορέα και την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας στην Κίτρινη Θάλλασσα.
Επικράτησε η άποψη ότι η παρούσα στρατηγική, που αποσκοπεί στον περιορισμό των κρίσεων, δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας Κιμ Τάε-Γιούνγκ παραιτήθηκε, "αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μία σειρά πρόσφατων περιστατικών", αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας. Η παραίτησή του έγινε δεκτή.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δέχθηκε έντονες επικρίσεις από τον Τύπο και τους πολιτικούς γα τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στην επίθεση της Βόρειας Κορέας, που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Η Πιονγκγιάνγκ έριξε 170 οβίδες στο νοτιοκορεατικό νησί Γεονπγεόνγκ και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις απάντησαν ρίχνοντας 80 οβίδες. Ο αριθμός αυτός κρίθηκε πολύ μικρός από βουλευτές στη Σεούλ όπως και ο χρόνος αντίδρασης του στρατού, που επέτρεψε στις δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ να έχουν το χρόνο για δύο ομοβροντίες.
Ο Κιμ Γιανγκ-Σου, πρώην υπουργός Άμυνας, σύμμαχος του πολιτικού κόμματος του προέδρου Λι, χαρακτήρισε "απογοητευτική" την αντίδραση του στρατού και έκρινε, όπως και άλλοι κοινοβουλευτικοί, ότι οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις όφειλαν να κινητοποιήσουν αμέσως πολεμικά αεροσκάφη, ικανά να εξουδετερώσουν τα βορειοκορεατικά πυροβόλα.
Ωστόσο, ο υπουργός Κιμ Τάε-Γιούνγκ απάντησε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν γενικευμένο πόλεμο.


Ο Κιμ Τάε Γιούνγκ είχε δεχθεί ξανά κριτική μετά τον τορπιλισμό, που αποδόθηκε στην Πιονγκγιάνγκ, μιας νοτιοκορεατικής κορβέτας, που προκάλεσε το θάνατο 46 Νοτιοκορεατών φέτος το Μάρτιο. Μια έρευνα έφερε στο φως μια σειρά από στρατιωτικά λάθη.

http://www.enet.gr

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις