Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
Σχετικά με το δημοσίευμα: Το ΙΚΕΑ συνεχίζει να παίζει με τη νοημοσύνη μας

Η απάντηση της εταιρείας είναι η ακόλουθη:

Κύριοι,

Με αφορμή τη δημοσίευση στο site σας μίας έρευνας σύγκρισης τιμών προϊόντων ΙΚΕΑ σε διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το δημοσίευμα αναφέρεται σε τιμές του προηγούμενου καταλόγου (Σεπτέμβριος 2009 – Αύγουστος 2010).

Η συγκεκριμένη σύγκριση τιμών γίνεται σε ελάχιστους από τους χιλιάδες κωδικούς ΙΚΕΑ. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αποκλίσεις στις τιμές λιανικής πώλησης από χώρα σε χώρα, όπως για παράδειγμα στον κατάλογο του 2011 όπου πάνω από 900 προϊόντα είναι φθηνότερα στον Ελληνικό κατάλογο σε σχέση με τον αντίστοιχο Γερμανικό, Ιταλικό και Γαλλικό. Μικρές ή και μεγαλύτερες, οι αποκλίσεις οφείλονται στο γεγονός ότι κάθε αγορά έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ύψος του ΦΠΑ, το μέγεθος της αγοράς, τη ζήτηση και το κόστος μεταφοράς.

Η τιμολογιακή πολιτική της κάθε χώρας συνεπώς διαφοροποιείται ανάλογα με την αγορά. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς υπάρχουν προϊόντα τα οποία είτε είναι φθηνότερα είτε ακριβότερα από άλλα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Στο κατάλογο του 2011, καταφέραμε να μειώσουμε τις τιμές σε 271 κωδικούς σε σχέση με το 2010, ενώ σε άλλα 1113 προϊόντα του καταλόγου κρατήσαμε τις τιμές σταθερές, παρά τις δύο διαδοχικές αυξήσεις στο ΦΠΑ μέσα στο 2010 που είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 4 μονάδες (23% από 19%). Επισημαίνουμε ότι οι τιμές όλων των προϊόντων του καταλόγου ΙΚΕΑ παραμένουν σταθερές για ένα ολόκληρο έτος.

Προσπάθειά μας σε κάθε περίπτωση είναι οι τιμές των προϊόντων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα να είναι οι χαμηλότερες στην αγορά.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Καραβάνατζης

Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών 


ΠΗΓΗ

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις