Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011
Την δικαίωση δύο συμβασιούχων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι εργάστηκαν, ο μεν πρώτος την τετραετία 1994 - 1998, ο δε δεύτερος τη διετία 1996 – 1998, και ζητούν την...

...αναγνώριση των συμβάσεων τους ως συμβάσεις αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με «Διάταγμα Παυλόπουλου», πρότεινε ο αρεοπαγίτης Σπυρος Ζιάκας στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος αρχικά εργάστηκε με πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο δέκα ωρών ημερησίως και εν συνεχεία με τριήμερη εβδομαδιαία εργασία και με το ίδιο ημερήσιο ωράριο. Ο δεύτερος εργάστηκε με πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο 9,5 ωρών ημερησίως και στη συνέχεια με τριήμερη εβδομαδιαία απασχόληση και το ίδιο ωράριο.

Ο Σπύρος Ζιάκας επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, οι δύο συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού, ενώ οι συμβάσεις αυτές «καταχρηστικά και με σκοπό την καταστρατήγηση των διατάξεων που ρυθμίζουν τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, συνάπτονται από τον ΟΠΑΠ ως συμβάσεις εργασίας μίας ημέρας, δηλαδή ορισμένου χρόνου, ενώ είχαν το χαρακτήρα των συμβάσεων αορίστου χρόνου μερικής απασχολήσεως».

Ο αρεοπαγίτης τονίζει ότι «είναι νόμιμες οι αγωγές των δύο συμβασιούχων» και προτείνει να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση που έχει κρίνει τα αντίθετα.

tvxs.gr

ΠΗΓΗ

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις