Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η εφημερίδα ΒΗΜΑ κλείνει την καθημερινή της έκδοση. Πλέον θα βρίσκεται μόνο στο διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα αυτού, χάνουν την δουλειά τους δεκάδες εργαζόμενοι. Δεν είναι όμως ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο έντυπο ενημέρωσης που κλείνει.


Τι συμβαίνει και κλείνουν;

Δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Πρώτον έχουν χάσει μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο είναι άμεσο, εύκολο στην αναζήτηση και η ενημέρωση θεωρείται "δωρεάν" από τους χρήστες του. Δεύτερον έχει μειωθεί κατά πολύ η κρατική και η ιδιωτική διαφήμιση, πράγμα που κάνει ασύμφορη την εκτύπωση.

Όσα έντυπα δεν προσαρμόζονται στην νέα εποχή πληροφόρησης ή θα μειώσουν κατά πολύ την αναγνωσιμότητα τους ή θα κλείσουν. Όσο για όσους μιλάνε για χάσιμο θέσεων εργασίας, δεν γνωρίζουν μάλλον ότι στην πραγματικότητα οι θέσεις αυτές μετακινούνται σε άλλες ειδικότητες. Μπορεί να μην χρειάζονται πλέον τυπογράφοι ή ειδικοί στοιχειοθέτησης, αλλά χρειάζονται σχεδιαστές και προγραμματιστές. 

Οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοστούμε. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να είναι έγκυροι αν κάνουν σωστά την δουλειά τους.
 
http://vaspersview.blogspot.com

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις