Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
Επίθεση άγνωστης προέλευσης δέχεται εδώ και μερικές ώρες η ιστοσελίδα Wikilieaks με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εμφάνισή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Twitter. Την ίδια ώρα χιλιάδες έγγραφα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο για τη διεθνή διπλωματία, κατασκοπεία, μυστικές επιχειρήσεις, ακόμη και διπλωματικούς υπαλλήλους που εργάστηκαν ως πράκτορες στον ΟΗΕ



Χιλιάδες απόρρητα έγγραφα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποιήθηκαν ήδη από τις ιστοσελίδες μεγάλων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών ανά τον κόσμο, στα οποία τα διοχέτευσε η ιστοσελίδα Wikileaks.
Στα έγγραφα γίνεται λόγος για μυστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, διπλωμάτες που ενεργούσαν κατασκοπεία και συγκέντρωναν πληροφορίες για ξένους ηγέτες στον ΟΗΕ, χρηματοδότηση τρομοκρατικών δικτύων από χώρες του Αραβικού Κόλπου, μυστικές συμφωνίες για επίθεση στο Ιράν και εκθέσεις για πολιτικές προσωπικότητες από όλες τις χώρες, οι οποίες συντάχθηκαν από Αμερικανούς διπλωμάτες και περιέχουν τουλάχιστον απρεπείς χαρακτηρισμούς, ικανούς να εκθέσουν τις ΗΠΑ και προκαλέσουν αναταράξεις στη διεθνή διπλωματία. Διαβάστε εδώ τις πρώτες αποκαλύψεις.
Στόχος κυβερνοεπίθεσης
Στόχο κυβερνοεπίθεσης αποτελεί σύμφωνα με ανακοίνωση του το WikiLeaks τονίζοντας ότι αυτό δεν θα το εμποδίσει να δημοσιοποιήσει ευαίσθητου χαρακτήρα αμερικανικά έγγραφα σε πολλές εφημερίδες, σύμφωνα με μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Τwitter.
Ωστόσο 12 ώρες πριν το Wikileaks κυκλοφορήσει τα απόρρητα έγγραφα ένας χρήστης του Twitter αναστατώνει τους πάντες . Κατάφερε να εξασφαλίσει ένα αντίγραφο από το εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel  το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο στα περίπτερα.
Σύμφωνα με το Γερμανό που εξασφάλισε το εξώφυλλο, όπως ανέφερε μέσω twitter, κατάφερε να σπάσει το εμπάργκο και να δείξει το  αυριανό  πολυσυζητημένο  εξώφυλλο.
Όπως αναφέρει ο Γερμανός τουλάχιστον όσο άφορα την Γερμανία οι αποκαλύψεις δεν θα κάνουν θραύση και δεν είναι τόσο αποκαλυπτικές όσο κανείς θα περίμενε. Υπάρχουν ωστόσο απόψεις όπως ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος αποκαλείται "τεφλόν" ενώ επίθεση δεχεται και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε.
Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και για τον Σιλβιο Μπερλουσκονι τον οποίο χαρακτηρίζουν "Παρτάκια και γυναικά" όπως και για τον Πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ που  παρομοιάζεται με τον Χίτλερ. Δεν ξέφυγε βεβαίως και ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δεν έχει  "συναισθηματική σχέση με την Ευρώπη" αλλά μόνο με την Ασία σύμφωνα με το Der Spiegel.
Έφτασαν σε εφημερίδες
Αύριο όπως είναι αναμενόμενο μεγάλες εφημερίδες ανά τον κόσμο θα απασχοληθούν στα πρωτοσέλιδα τους με το θέμα.  Ο Χάρολντ Κοχ, δικηγόρος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από τον ιδρυτή του σάιτ, Τζούλιαν Ασάνζ, να κρατήσει τα απόρρητα έγγραφα μακριά από την ιστοσελίδα, να απορρίψει τα αρχεία τους από τις βάσεις των δεδομένων και να επιστρέψει το υλικό στην αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Κοχ, το WiliLeaks έδωσε 250.000 έγγραφα στους αμερικανικούς New York Times, στην βρετανική εφημερίδα The Guardian καθώς και στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Πηγές που έχουν γνώση του περιεχομένου των εγγράφων ανέφεραν ότι αυτά περιλαμβάνουν κατηγορίες για διαφθορά κατά ξένων ηγετών και κυβερνήσεων. Μάλιστα, σε ένα από τα έγγραφα, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, φέρεται να χαρακτήρισε στο παρελθόν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας... ασήμαντο, όταν ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν ακόμη ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Για την Ελλάδα
Μέχρι χθες  δεν ήταν γνωστό εάν έγγραφα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα θα αποκαλυφθούν στο πρώτο πακέτο που αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί από τους  New York Times, την  The Guardian το  Der Spiegel και την ιστοσελίδα Wikileaks.
Σε ό,τι αφορά λοιπόν  την Ελλάδα, πιστεύεται ότι τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας αφορούν τις συζητήσεις του Αμερικανού πρέσβη και των διπλωματών της με Έλληνες πρωθυπουργούς, υπουργούς και ηγέτες κομμάτων για θέματα όπως οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ, οι ελληνοτουρκικές διαφορές, το Σκοπιανό, το Κυπριακό, τα προβλήματα που δημιουργεί η Αλβανία στα Βαλκάνια, οι αγωγοί και άλλα θέματα.

http://news247.gr/

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις