Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010
Την άρση του πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα αποφάσισε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης,Ντίνος Ρόβλιας, μετά με τη συνάντηση που σήμερα είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών...

«Το ζητούμενο δεν είναι η αναπροσαρμογή, αλλά η άρση του πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.), Μιχάλης Κιούσης, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον κ. Ρόβλια. Ο κ. Κιούσης τόνισε ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος για την ύπαρξη πλαφόν. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει αποφασισμένη να το αναπροσαρμόσει, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή θα ωφελήσει τον καταναλωτή.

Προς λουκέτο στα πρατήρια

Οι πρατηριούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τα πρατήρια από αύριο, εμμένοντας στην άποψη που εξέφρασαν, είτε να αποσυρθεί πλήρως το πλαφόν στα καύσιμα, είτε να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια διακίνησης. Ήδη αρκετοί πρατηριούχοι κρατούν και σήμερα τα καταστήματά τους κλειστά, προκειμένου -όπως λένε- να μην πωλούν με ζημία εξαιτίας του πλαφόν. Περίπου 350 πρατήρια στην Αττική, 250 πρατήρια στην Κρήτη και αρκετά βενζινάδικα σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν κλειστά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά παραμένει κλειστό λόγω πλαφόν το 80% των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

«Τα πρατήρια έκλεισαν, καθώς μετά την επιβολή του πλαφόν πουλάμε το λίτρο των καυσίμων φθηνότερα απ’ ό,τι αγοράζουμε. Τα πρατήρια δεν τα κλείσαμε εμείς, τα έκλεισε η απόφαση για το πλαφόν», υποστήριξε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου τόνιζε ότι η αύξηση στο πλαφόν θα είναι από 1 έως και 2 λεπτά το λίτρο και ξεκαθάριζε ότι δεν τίθεται θέμα επέκτασής του και σε άλλα στάδια της διακίνησης, δηλαδή σε διυλιστήρια και εταιρίες εμπορίας.

«Παρακολουθούμε τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Αν υπάρχει αύξηση εκεί, είναι πιθανή η αναπροσαρμογή του πλαφόν», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός.

Τρίμηνη φυλάκιση

Εν τω μεταξύ, σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης πρατηρίου στην Καλλιθέα, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για πώληση καυσίμων πέραν της τιμής του πλαφόν.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_4349.html

Βρείτε μας στο Facebook

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Live Αποτελέσματα αγώνων

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βάλτε Διαφημίσεις